Klassieke muziek in de Brugse binnenstad

Geniet van een uurtje klassieke muziek in Brugge. Elk woensdagavond in de zomermaanden van 17.30 tot 18.30uur. Locatie: hotel 'Die Swaene', Steenhouwersdijk 1
Wegens verbouwingswerken in hotel 'Die Swaene' gaan de zomerconcerten dit jaar helaas niet door.

 

Deze zomer biedt het Brugse Duo Rogia u wekelijks een gratis uurtje klassieke muziek aan in een historisch kader.

Duo Rogia bestaat uit Hoat Nguyen, viool, en Peter Vansweevelt, piano. Beiden zijn lesgevers aan het Jeugdmuziekatelier (JMA) Sint-Andries, maar verdienden reeds hun sporen op divers gebieden van de muziek.

Hoat speelde als orkestmuzikant in verschillende Japanse orkesten en in de Brussels Philharmonic. Peter is actief als koorleider, organist en pianobegeleider.

Intussen hebben ze als duo een mooi repertorium samengesteld. Ze spelen de grote klassieke sonates van Mozart, Beethoven, Schubert, Dvorak en Brahms. Maar ook lichtere stukken zoals Salut d' Amour (Elgar) en Méditation de Thaïs (Massenet) hebben ze in de vingers.

U kan ze komende zomer, vanaf juli tot september 2018, elke woensdagavond van 17.30 tot 18.30 uur aan het werk horen. Dit gebeurt in het sfeervolle kader van salon ‘Gilde van de Scheppers’ (1779) in Hotel Die Swaene, Steenhouwersdijk 1, Brugge.

De toegang is gratis.

Verwante projecten: Duo Rogia, viool - piano