Stage kamermuziek en orkest

Droom je wel eens om op een heus podium in de spotlights te staan? Wil je eens weten hoe het voelt met anderen samen te spelen? Speel je reeds in een groepje, maar wil je goeie tips en feedback? Deze stage voor kamermuziek biedt jou de mogelijkheid te ontdekken wat het is met anderen samen te spelen en hoe het voelt op te treden voor een publiek.

Droom je wel eens om op een heus podium in de spotlights te staan?

Wil je eens weten hoe het voelt met anderen samen te spelen?

Speel je reeds in een groepje, maar wil je goeie tips en feedback?

Deze stage voor kamermuziek biedt jou de mogelijkheid te ontdekken wat het is met anderen samen te spelen en hoe het voelt op te treden voor een publiek.

Ga direct naar het inschrijvingsformulier.

 

Wie deelneemt aan de stage
•    neemt minstens twee maal deel aan een concert.
•    krijgt professionele ondersteuning tijdens de voorbereiding
•    speelt mee in een orkest (*)
•    heeft de kans zijn of haar talent intensief te vormen.

Concreet
De stage gaat door in de lokalen van het Sint-Lodewijkscollege, Magdalenstraat 30, 8200 Brugge van maandag 15 juli tot vrijdag 19 juli 2018, of van maandag 22 juli tot vrijdag 26 juli 2018 telkens 's namiddags van 14 tot 18 uur.
Kostprijs is 100 euro voor de hele week.

Daarin is inbegrepen
•    5 namiddagen intensieve begeleiding door ervaren musici.
•    gebruik van de accomodatie, in het bijzonder van het auditorium*    en de Steinway piano.
•    4 concerten (ook toegankelijk voor familie en vrienden)
•    consumptie en versnapering tijdens de pauze
•    ongevallenverzekering

(*) samenstelling afhankelijk van de inschrijvingen

De lesgevers
    Hoat Nguyen en Peter Vansweevelt zijn beide lesgevers aan het JMA, Jeugdmuziekatelier, Sint-Andries. Ze hebben een ruime ervaring met de verschillende facetten van het musiceren. Ze treden samen op als duo, viool en piano.

Voorbereiding
    Er wordt gevraagd dat de deelnemers zich op de stage voorbereiden, eventueel in samenspraak met hun leraar. Dat wil zeggen dat ze een drietal stukjes inoefenen en kunnen spelen bij het begin van de stage.
    Deze stukjes worden samen gespeeld met anderen. Voor melodie instrumenten kan dit zijn met begeleiding van piano, of met één of meer (andere) instrumenten. Voor harmonische instrumenten als piano of gitaar kan dit een begeleiding zijn, iets met meerdere instrumenten of (voor piano) een vierhandig stuk.
    Bij de inschrijving wordt gevraagd wat de deelnemer wilt spelen. Indien die geen ideeën of voorkeur heeft, zullen de begeleiders tijdig een voorstel doen, volgens het niveau van de leerling.
    Speel je al samen met anderen, dan kan je je gezamenlijk inschrijven en zo de kans krijgen je als groep te vervolmaken en voor publiek op te treden.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf 21 februari 2018 via het inschrijvingsformulier.. Na de inschrijving wordt een bevestigingsmail gestuurd met de vraag het inschrijvingsgeld over te maken. Daarna is de inschrijving definitief.
De ingevulde gegevens zullen enkel gebruikt worden ten behoeve van de stage.
Contact en v.u.: Peter Vansweevelt, 0488.23.95.28 of via de website.