Peters pianolessen

Projecten

Luisteren

Teksten

 • Covid-19 maatregelen Ryelandtzaal

  Belangrijk om te weten:

 • Joseph Ryelandt 150ste geboortejaar

  Duo Rogia, Hoat Nguyen (viool) en Peter Vansweevelt (piano), willen als Brugse muzikanten ook hulde brengen aan de componist Joseph Ryelandt.

 • Programma orgelbespeling Sint-Godelievekerk Roeselare

  Sint-Godelieve, Roeselare, zo 18 dec 2011, 11.00uur

  Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809 - 1847)

 • Programma orgelbespeling

  Sint-Maarten, Kortrijk, zo 5 juni 2011, 17.00uur

  Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809 - 1847)

Spellen

Partituren

Bio

Peter Vansweevelt werd geboren in 1966 in Kortrijk, maar bracht zijn jeugd door in Roeselare. Aan de K.U. Leuven behaalde hij een diploma in de wijsbegeerte met een masterthesis rond het thema 'Het tragische als een esthetische categorie´. Daarnaast studeerde hij intensief muziek in het deeltijds kunstonderwijs. Zowel aan de stedelijke academie voor muziek en woord ‘Adriaan Willaert’ te Roeselare, als aan het stedelijk conservatorium te Brugge, volgde hij de cursussen piano, orgel en schriftuur. Hij bekwaamde zich verder gedurende verscheidene internationale Masterclasses voor orgel onder meer in Franse en Brabantse barokmuziek te Vlaardingen (NL) onder leiding van Kamiel Dhooge en Jean Boyer. In Beaufort-en Vallée (Angers, F) bij Michel Bourcier en Henri-Franck Beauperin, werkte hij rond de Franse componisten Jean-Louis Florentz en Louis Vierne.

Naast zijn huidige deeltijdse job als ICT medewerker in de Stedelijke academie voor Podiumkunsten te Roeselare, is hij actief als kerkmuzikant op de Emmaüsparochie, Brugge, in de kerken Sint-Andries, Sint-Michiels en Sint-Baafs. Hij is dirigent van het Emmaüskoor. (In Utrecht -NL- volgde hij bijvoorbeeld de Kurt Thomas-cursus, specialisatie koor en klein ensemble). Verder  geeft hij les aan het JMA Sint-Andries en vormt een duo met de violist Hoat Nguyen. Hij treedt ook regelmatig op als panist-begeleider.

Peter en Wilfried Westerlinck
Peter en Wilfried Westerlinck op 5 juni 2011 aan de speeltafel van het Schyvenorgel in de Sint-Maartenskerk te Kortrijk, na de wereldcreatie van de 'Piccola Fantasia su un motivo de Franz Liszt'.

Contact

Alle vragen mogen gestuurd worden naar info@peterspianolessen.be.